Kako izbrati pravi model otroške obutve?

Mudi se v vrtec ali službo vi pa se jezite, ker ne morete hitro obuti otroku čeveljčkov. Dvignimo roko vsi, ki smo to doživeli.

Mislim, da se je vsak znašel kdaj v tej situaciji.

Zato smo pripravili nekaj nasvetov, kako izbrati pravi model čevlja za vašega malčka.

1. Bodite pozorni na pravi model čevlja

Obstajajo modeli za široke nogice in modeli za ozke. Če so nogice vaših malčkov široke ali imajo visoki nart, bodite pozorni, da izberete model, ki se široko odpira in nima šiva čez nart, saj le ti nogo utesnjujejo in lahko tiščijo.

Prav tako, je pri ožjih nogicah bolje izbrati model, ki omogoča dobro regulacijo, da se lahko čevelj dobro prilagodi po nogi. S tem preprečite, da nogica skače v čevlju, kar se kaže kot spotikanje pri hoji.

2. Oblika otroškega čevlja

Nogice, ki se še komaj oblikujejo potrebujejo pravo obutev za svoje prve in vse naslednje korake.

Pomembno je, da je čevelj mehek v prepogibu, da je korak čim enostavnejši. Hkrati pa mora bit čvrst v opetniku, da nudi pravo oporo in omogoča stabilen korak.

3. Ježek ali vezalka?

Gotovo je ježek enostavnejši za obuvanje. Pri manjših otrocih, ki se učijo samostojnosti je  ježek prednost, saj omogoča, da se otrok obuje sam.

Vezalke so in bodo najbolj optimalen način za regulacijo čevljev, kljub temu, da zahtevajo več spretnosti in dela pri obuvanju.

 Le z vezalko lahko najbolje prilagodite čevelj na vašo nogo. Naj si bo široka ali ozka.

Pri dojenčkih, ki si odpirajo ježke na čevljih, lahko pride do tega, da se čevelj sezuje in izgubi. V tem primeru lahko pri vezalki naredite dva vozla (namesto enega), ter s tem zmanjšate možnosti, da se čevelj sam sezuje in izgubi.

4. Naravni materiali

Nogice vaših malčkov vam bodo hvaležne, če izberete naravne materiale ( najboljše je vedno usnje). S tem omogočite nogam, da normalno dihajo, se manj potijo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja