Prvi koraki in kako uvajati otroka na obutev

PRVI KORAKI VAŠIH MALČKOV

Prvi copatki oziroma kako uvajati obutev.

Copatki so v večini še mehkejši od čevljev, zato so lahko super izbira za prvo obutev.

Copatki naj bodo mehki v prepogibu, ter nudijo nogi dovolj opore pri prvih korakih.

Prvi copatki oziroma kako uvajati obutev.

PRVI KORAKI

Naš najmlajši “član” ekipe Pika je pred prelomnico, s katero se srečujejo vsi pogumni malčki:)

Pred nami sta dve veliki novosti. Prva so prvi koraki in prva obutev , druga je vrtec.

Naša pikica je stara dobrih 10 mesecev in že pogumno preizkuša svoje zmogljivosti. Na nogice se postavlja že skoraj dva meseca, pred kakšnimi dnevi pa se je prvič spustila.

Ciciban copat

Da bo te veščine varno uporabljala v vrtcu, smo jo obuli v copatke. Seveda je prvo obuvanje izziv, ker ni navajena in nič ne ostane na nogi. Zato smo vsak dan poskusili, da ostanejo obuti dlje časa, tudi zaradi vrtca, kjer bo obutev potrebna. Po dveh dneh se je pikica navadila in brez problema osvojila obutev, ki je čudežno ostala na nogicah cel dan. Da ji je bilo lažje, smo seveda začeli s copatki, da ji ni prenaporno za prvo obutev. Copatki so mehki in lahki, vseeno pa imajo oporo v gležnju, ki je pomembna pri prvih korakih 🙂

Vsem mamicam, očkom, malim pikicam in lumpom svetujemo, da morda poskusijo uvajati copatke, že doma, v okolju kjer se vaš malček počuti varno in kjer bo pod vašim budnim očesom osvojil, še tako zahtevne korake.

PS: Ker se naši pikici izredno potijo nogice in ker je v vrtcu vedno zelo toplo, smo se mi odločili za odprte copatke, da nogica diha.

Veliko pogumnih korakov vam želimo 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja