Kateri je pravi čevelj za Špelco

Otroci z otroškimi čevlji

Kako izbrati pravi čevelj?

Vsi vemo, da Špela vsako avanturo začne s prvim korakom. Zato je potrebno poskrbeti , da bo ta korak varen, zanesljiv in pripravljen, da se lahko poda novim dogodivščinam naproti .

Potrebno je izbrati pravo obutev.

Seveda je pomembno, da so Špelci novi čeveljci všeč, ampak starši se prav tako zavedamo, da mora biti čevelj tudi pravi zanjo. To pomeni, da se popolnoma prilega nogici. In kako to dosežemo? Enostavno.

Čevelj je najbolje pomeriti, da najdemo pravega.“Pravi” pomeni, da pravilno objame sladko nogico, ter hkrati ne tišči, da Špelo ne ožuli. Prav zato je super, da se Špeli izmeri nogica (pravilno, ko stoji na tleh, da iztegne prstke), ter da se čevelj pomeri, saj obstajajo modeli , ki so ožji ali širši. Nikoli ni vsak model za vse nogice, zato pa so različni dizajni in oblike. Tudi mi ne nosimo čevljev od naše mame, ki ima širšo nogo.

Tako se lahko izbere na primer model, ki je na dva paska (oz. ježka), ki se lahko bolj razpre in je lahko perfekten za močnejše in širše nogice. Ali pa kakšen ožji model , kot so na primer Superfit modeli otroških čevljov, ki so idealni za izredno ozke nogice, kjer je vse ostalo preširoko.

Pozorni torej bodite, da čevelj Špeli dovolj objame nogo, hkrati pa dopušča normalno premikanje. Torej, da čevelj ne zateguje ali tišči ali da ne plava na nogi, zaradi česar se lahko Špela spotika.

Pa še majčken nasvet… Poskusite nosit nov čevelj kak dan na nogavičko, da daste usnju priložnost, da se malo zmehča. V vročini se lahko nogica spoti in novi čevelj posledično ožuli.

Vesele korake še naprej

Spremljate nas lahko na naši FACEBOOK strani https://www.facebook.com/obutevPika/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja