Vračila

Preklic naročila
Registrirani uporabnikI lahko svoje naročilo prekličete v istem dnevu oddaje naročila preko svojega računa s klikom na gumb “Prekliči naročilo” oziroma preko kontaktnega obrazca. Neregistrirani uporabniki lahko prekličete naročilo po elektronski pošti, pri čemer veljajo enaki pogoji, kot za registrirane uporabnike. Naročilo, ki ni plačano v roku treh (3) dni od datuma naročila, bo avtomatsko preklicano.

Odstop od naročila
Skladno z določili 43.č. člena Zakona o varstvu potrošnika (ZvPot) ima potrošnik pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od naročila/pogodbe, in sicer na info@otroskaobutevpika.si, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev.

Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je oddano v roku 14 dni pisno ali po elektronski pošti. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema izdelkov.

V primeru odstopa od pogodbe nam pošljite obrazec po elektronski pošti na naslov: info@otroskaobutevpika.si. Obrazec za odstop od pogodbe: prenos obrazca.

Povratna pošiljka vrnjenega blaga mora biti oddana v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe na naslov trgovine prodajalca: Otroška obutev Pika, Urška Tarkuš s.p., P.P. 321, 2102 Maribor. Vrnitev prejetih izdelkov podjetju v roku za odstop od pogodbe se NE šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe). Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži z vso priloženo dokumentacijo in original računom. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. Po prejemu nerabljenega, nepoškodovanega blaga v nespremenjeni količini in v originalni embalaži, vam skladno z zakonom (najkasneje v 15 dneh po prejemu blaga) vrnemo prejeto kupnino.

Po določbi tretjega odstavka 43.d. člena ZVPot podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se potrošniku ne vrnejo. Potrošniku se vrne le vplačani znesek.

V izjemnih primerih, ko izdelki niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup izdelka z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika po elektronski pošti.

Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega izdelka enake ali višje vrednosti.